2017

Låstes in med djurlik – för att han är gay

hassan1

Homosexuelle Hasan från Iran utsattes för kränkande "gaytester", låstes in med ruttnande djurkadaver, misshandlades och märktes som olämplig av den iranska militären. Nu har han dödshotats av sin egen familj. – Det finns ingen återvändo för mig längre, säger Hasan. Läs hela artikeln i GP här.

Bawar Ismail: Backa muslimska bögar

BawarIsmail

Ledare i GP 20170613. Vi måste vara redo att backa HBTQ-muslimer i Sverige som får utstå homofobi, för de behöver allt stöd de kan få för att utmana intoleranta värderingar, också inom den egna gruppen. Läs hela artikeln här.

Pia & Ardeshir fick första Kaj Heino-priset

kajheinopriset2017-890x592

Vid öppningen av West Pride i Göteborg delades för första gången Kaj Heino-priset ut. Mottagare blev Pia Emanuelsson liksom Ardeshir Bibakabadi som leder organisationen HOMAN. Läs hela artikeln på QX här.

Kaj priset 07062017

Homan vill bryta isoleringen

Pasted Graphic
Myndigheter tar många gånger för givet att alla är hetero och missar ungdomar som behöver stöd och skydd. Det säger Ardeshir Bibakabadi, grundare av föreningen Homan Göteborg. Läs hela artikeln i GP här.

Normhjälte

Normhjälte
I den aktuella utställningen "Playground" på Etnografiska Museet hänger Ardeshir Bibakabadis foto och han har dessutom utnämnts till normhjälte!

Om ni är i Stockholm se gärna utställningen. För att läsa mer, klicka här.

Mavi - nytt tillskott till Homan

Mavi
Mavi är en modig kille som nyligen blivit medlem i Homan och gör skillnad.

Mavi är 19 år och kom nyligen ut som homosexuell. Han är från Syrien och vågade första komma ut som homosexuell i Sverige. Även om det känns väldigt tryggt här så möter han homofobi i vissa områden.

Se hela reportaget som SVT har gjort
här.