2016

Fördomsfull Imam på Sjumilaskolan

Imam
Denna Imam hotade mig när jag var i Sjumilaskolan och föreläste för elever. Efteråt blev jag dessutom hotad av hela skolan och han hade hård diskussion med mig eftersom han inte tyckte det var ok att jag kom och pratade HBTQ-rättigheter med eleverna. Hur kan kommunen ge bidrag till en skola som helt uppenbart sprider fördomar, hat och motarbetar mänskliga rättigheter? Vi har påpekat detta flera gånger till myndigheterna men ingen verkar bry sig. Nu anklagas han för att ha förfalskat protokoll och ha fifflat med pengar. På bilden försvarar sig imamen Abdikadir Noor under en predikan på Friskväderstorgets moské — genom att skrämma medlemmarna med tal om mord, mordbrand och Guds straff.

Läs hela artikeln på GP här.

Sverige bör skydda hbt-personer som flytt

svd1
Att vara homosexuell är i många länder förenat med hårda straff. Sverige bör bli ett föredöme där vi ser behovet av skydd för personer som flytt på grund av sexuell läggning. Det skriver de liberala debattörerna Maria Hölerman och Tina Acketoft.

Läs den intressanta artikeln på SVD
här.

Stöd från Malmö SUP Pride

SUP Pride

Malmö SUP Pride är en Prideparad där man paddlar på Stand Up Paddleboards (SUP) i Malmö kanal. Under 2016 fick vi plötsligt ett meddelande: "I år skulle vi väldigt gärna vilja skänka den summa vi får in från paddelparaden till er på Homan, då vi tycker att ni gör ett mycket viktigt arbete"!

Tack Så mycket Maria Dahlberg för ert företroende! Vi känner oss överväldigade och ödmjukt tacksamma!

www.suppride.se

Ardeshir i Aftonbladet

(F)+21ARDESHIR03
Ardeshir Bibakabadi är muslim och homosexuell – om han bott kvar i sitt hemland hade han kunnat straffas med döden.
Nu bor han i Göteborg och hjälper nyanlända i samma situation.
– Jag försöker få dem att förstå att de är trygga nu och att de har kommit till ett land där de har rätt att älska vem de vill.

Läs hela artikeln
här.

HBTQ problematik i förorter


En film av Josephine Freje om HBTQ problematik i förorter och det vi möter dagligen i föreningen Homan i Göteborg.

Läs om detta
här.

Nästa Pridekamp är mot hederskulturen

HederPride
Att intoleransen mot HBTQ-personer är hög inom delar av Göteborgs invandrargrupper är ett demokratiskt problem som står i vägen för en fortsatt integration. Här ligger nästa stora kamp för den svenska HBTQ-världen: att utmana patriarkala hederskulturer. Det är en kamp som angår oss alla, och som kommer vara direkt avgörande för hur väl integrationen lyckas framöver.

Läs hela artikeln i GT
här.

Relativisera inte hatet mot muslimska bögar

PatrikK
Expressens Patrik Kronqvist: När en muslimsk bög utsätts för hat från andra muslimer måste vi kunna fokusera på den problematiken. Läs Expressens ledare här.

"Dom kallade mig bögjävel"

Ardeshir Bibakabadi
När Ardeshir Bibakabadi föreläste om sin sexualitet och tro i skolor under 2015 i Göteborg möttes han av homofobi på tre av tio skolor. Värst menar han att det var på skolor där det fanns elever som delade hans egen tro. På en av skolorna slutade en i personalen efter hans besök.

Läs hela artikeln i GP
här.

Livet som ett kall

Image of Ardeshir Bibakabadi
När Ardeshir Bibakabadis småländska styvsöner försökte vägra honom att hålla tal på sin makes begravning föddes en aktivist. En aktivist som kämpar för kärlek, acceptans och som aldrig, aldrig tar ledigt.

Läs hela artikeln i ETC
här.