Hbtq-organisation upprörd över brist på stöd

Tv4
Att Stockholm Pride i år är helt digital digitalt precis gör att det finns en farhåga att hbtq-frågorna i Sverige ska hamna i skymundan. Det menar den ideella organisationen, Homan, som jobbar med att hjälpa och stödja hbtq-personer från andra länder. Organisationen är kritisk till att de inte får det stöd de behöver för att driva sin verksamhet. Se intervjun här.

Guld och gröna skogar blev svek mot HBTQ-personer

1280@40
Alliansens nedskärningar inom Social resursförvaltning i Göteborg leder till att föreningen Homan anses kunna bedriva verksamhet utan stöd. Men föreningen och de personer vi hjälper, flyktingar som är HBTQ, kräver en heltidsanställd, skriver verksamhetsledaren Ardeshir Bibakabadi. Läs hela artikeln i Expressen här.

RFSL Göteborg: ”Finns mer problematiska miljöer i förorten”

1561036071
RFSL Göteborgs ordförande Andreas Hernbo konstaterar att hbtq-personer har mer att oroa sig för i utsatta områden i staden. Men han vill inte säga att de är farligare. – I en segregerad stad finns fler sfärer i samhället där man inte kan känna tillit till omgivningen och vara öppen och leva fullt ut, säger Andreas Hernbo. Läs hela artikeln på SVT.se här.

HBTQ-personer visar sin stolthet. Men i Hjällbo är det svårt att leva öppet.

Homan-FB--1320x600
– Det går att leva öppet som homosexuell i andra delar av Göteborg men inte i Hjällbo. I Hjällbo får vi agera som straighta killar när vi är utomhus.
Det säger en av medlemmarna i föreningen Homan som bor i Hjällbo, men som inte vill synas med namn eller bild i Hjällbo.
Läs hela artikeln här.

Jonas Gardell pratar om sitt besök på Homan i sin podd

Jonas Gardell pratar om sitt besök på Homan i sin egen podd. S1A10.
Klicka på bilden för att lyssna. Om ni vill kan ni hoppa direkt till 32:46.
Pdd

Låstes in med djurlik – för att han är gay

hassan1

Homosexuelle Hasan från Iran utsattes för kränkande "gaytester", låstes in med ruttnande djurkadaver, misshandlades och märktes som olämplig av den iranska militären. Nu har han dödshotats av sin egen familj. – Det finns ingen återvändo för mig längre, säger Hasan. Läs hela artikeln i GP här.

Bawar Ismail: Backa muslimska bögar

BawarIsmail

Ledare i GP 20170613. Vi måste vara redo att backa HBTQ-muslimer i Sverige som får utstå homofobi, för de behöver allt stöd de kan få för att utmana intoleranta värderingar, också inom den egna gruppen. Läs hela artikeln här.

Pia & Ardeshir fick första Kaj Heino-priset

kajheinopriset2017-890x592

Vid öppningen av West Pride i Göteborg delades för första gången Kaj Heino-priset ut. Mottagare blev Pia Emanuelsson liksom Ardeshir Bibakabadi som leder organisationen HOMAN. Läs hela artikeln på QX här.

Kaj priset 07062017

Homan vill bryta isoleringen

Pasted Graphic
Myndigheter tar många gånger för givet att alla är hetero och missar ungdomar som behöver stöd och skydd. Det säger Ardeshir Bibakabadi, grundare av föreningen Homan Göteborg. Läs hela artikeln i GP här.

Normhjälte

Normhjälte
I den aktuella utställningen "Playground" på Etnografiska Museet hänger Ardeshir Bibakabadis foto och han har dessutom utnämnts till normhjälte!

Om ni är i Stockholm se gärna utställningen. För att läsa mer, klicka här.

Mavi - nytt tillskott till Homan

Mavi
Mavi är en modig kille som nyligen blivit medlem i Homan och gör skillnad.

Mavi är 19 år och kom nyligen ut som homosexuell. Han är från Syrien och vågade första komma ut som homosexuell i Sverige. Även om det känns väldigt tryggt här så möter han homofobi i vissa områden.

Se hela reportaget som SVT har gjort
här.

Fördomsfull Imam på Sjumilaskolan

Imam
Denna Imam hotade mig när jag var i Sjumilaskolan och föreläste för elever. Efteråt blev jag dessutom hotad av hela skolan och han hade hård diskussion med mig eftersom han inte tyckte det var ok att jag kom och pratade HBTQ-rättigheter med eleverna. Hur kan kommunen ge bidrag till en skola som helt uppenbart sprider fördomar, hat och motarbetar mänskliga rättigheter? Vi har påpekat detta flera gånger till myndigheterna men ingen verkar bry sig. Nu anklagas han för att ha förfalskat protokoll och ha fifflat med pengar. På bilden försvarar sig imamen Abdikadir Noor under en predikan på Friskväderstorgets moské — genom att skrämma medlemmarna med tal om mord, mordbrand och Guds straff.

Läs hela artikeln på GP här.

Sverige bör skydda hbt-personer som flytt

svd1
Att vara homosexuell är i många länder förenat med hårda straff. Sverige bör bli ett föredöme där vi ser behovet av skydd för personer som flytt på grund av sexuell läggning. Det skriver de liberala debattörerna Maria Hölerman och Tina Acketoft.

Läs den intressanta artikeln på SVD
här.

Stöd från Malmö SUP Pride

SUP Pride

Malmö SUP Pride är en Prideparad där man paddlar på Stand Up Paddleboards (SUP) i Malmö kanal. Under 2016 fick vi plötsligt ett meddelande: "I år skulle vi väldigt gärna vilja skänka den summa vi får in från paddelparaden till er på Homan, då vi tycker att ni gör ett mycket viktigt arbete"!

Tack Så mycket Maria Dahlberg för ert företroende! Vi känner oss överväldigade och ödmjukt tacksamma!

www.suppride.se

Ardeshir i Aftonbladet

(F)+21ARDESHIR03
Ardeshir Bibakabadi är muslim och homosexuell – om han bott kvar i sitt hemland hade han kunnat straffas med döden.
Nu bor han i Göteborg och hjälper nyanlända i samma situation.
– Jag försöker få dem att förstå att de är trygga nu och att de har kommit till ett land där de har rätt att älska vem de vill.

Läs hela artikeln
här.